Transfernieuws

'Memphis accepteert lot: Barcelona zet in op 'snelle exit' na mededeling Xavi'

'Memphis accepteert lot: Barcelona zet in op 'snelle exit' na mededeling Xavi'

02-08-2022 19:05

Memphis Depay heeft al meermaals te kennen gegeven liever niet te vertrekken bij FC Barcelona. Toch lijkt de spits nu te accepteren dat Barça hem komende maand verkoopt, meldt Diario Sport en Mundo Deportivo.

Xavi heeft Memphis tijdens de oefentrip naar de Verenigde Staten laten weten dat de Oranje-international mag vertrekken. De oud-PSV’er scoorde tweemaal in de duels met Inter Miami FC en New York Red Bulls, maar het bleek niet voldoende voor de trainer van de Catalanen. Memphis zou nu ook zelf inzien dat een vertrek beter is voor zijn carrière.

Mundo Deportivo meldt dat 'zowel de club als de speler' nu inzetten op een 'snelle exit'. De aanwezigheid van Memphis wordt op prijs gesteld in Barcelona, maar Xavi geeft de voorkeur aan Pierre-Emerick Aubameyang, Ferran Torres, Ansu Fati, Ousmane Dembélé en de voor vele miljoenen aangetrokken Robert Lewandowski en Raphinha.

Er zou genoeg belangstelling zijn voor Memphis. Juventus lijkt de belangrijkste kandidaat om de 28-jarige technicus over te nemen van Barça. Memphis heeft nog een contract voor één jaar en moet minstens twintig miljoen euro opleveren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!