Nieuws

Zahavi haakt af bij Israël met knieblessure: 'Ik zag dat hij niet fit was'

Zahavi haakt af bij Israël met knieblessure: 'Ik zag dat hij niet fit was'

13-11-2021 09:36

Eran Zahavi is vrijdagavond geblesseerd afgehaakt tijdens de interland van Israël tegen Oostenrijk. De PSV-spits ging in de 64e minuut naar de kant en vertelde tegen bondscoach Willi Ruttensteiner dat hij 'iets hoorde klikken in zijn knie'.

Ondanks het feit dat er iets niet helemaal goed zat in zijn knie, wilde Zahavi wél verder voetballen. Hier stak Ruttensteiner een stokje voor. "Eran vroeg of hij verder mocht spelen, maar ik zag dat hij niet fit was. Daarom besloten we om hem te wisselen", zo vertelde de bondscoach van Israël na de wedstrijd. Zonder Zahavi binnen de lijnen verloor Israël uiteindelijk met 4-2 op bezoek in Oostenrijk.

De ernst van de blessure van Zahavi is nog niet duidelijk en zal onderzocht moeten worden. Het zorgt in ieder geval voor extra kopzorgen bij PSV. Deze interlandperiode leek er vooral één te worden waarin verschillende spelers terug zouden keren van blessures. Cody Gakpo, Noni Madueke, Yorbe Vertessen en Davy Pröpper misten het laatste gedeelte van het programma voor de interlandbreak vanwege fysieke ongemakken. Tegen Fortuna Sittard liep Jordan Teze daarnaast een hamstringblessure op.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!