Transfernieuws

'Rangers FC meldt zich en ziet in Van Bronckhorst ideale Gerrard-opvolger'

'Rangers FC meldt zich en ziet in Van Bronckhorst ideale Gerrard-opvolger'

13-11-2021 09:07 Laatste update: 09:08

Giovanni van Bronckhorst lijkt spoedig gepresenteerd te gaan worden als opvolger van Steven Gerrard bij Rangers FC. De Schotse topclub wil de gesprekken met de Nederlander dit weekend opstarten.

Dat melden De Telegraaf en Voetbal InternationalThe Daily Record berichtte vrijdag al over de interesse van Rangers in de voormalig trainer van Feyenoord en Guangzhou R&F. Hij moet in Schotland de opvolger worden van Gerrard, die naar Aston Villa is vertrokken. Het Liverpool-icoon wist Rangers vorig seizoen naar het kampioenschap te loodsen, voor het eerst sinds 2011. Daarbij bleef de club zelfs ongeslagen in de Schotse competitie.

Ook dit seizoen begon Gerrard goed bij Rangers. De ploeg is koploper en staat vier punten voor op grote rivaal Celtic. Gerrard besloot echter om aan de slag te gaan in de Premier League als opvolger van de ontslagen Dean Smith bij Aston Villa.

Rangers komt in de zoektocht naar een opvolger uit bij Van Bronckhorst, die tussen 1998/2001 voor de Schotse club speelde. Later ging hij nog aan de slag voor Arsenal, FC Barcelona en Feyenoord. Als trainer stond hij in de periode 2015/2019 voor de groep bij Feyenoord, waarmee hij de landstitel, Johan Cruijff Schaal en twee keer de KNVB Beker wist te winnen. Hij trok vervolgens naar Guangzhou R&F, waar hij bijna een jaar actief was. 

Mogelijk staat Van Bronckhorst al tijdens de eerstvolgende wedstrijd van Rangers, op 25 november tegen Sparta Praag in de Europa League, voor de groep.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!