Transfernieuws

'Arsenal en City bereiken principeakkoord: Londense overstap oud-PSV'er nadert'

'Arsenal en City bereiken principeakkoord: Londense overstap oud-PSV'er nadert'

16-07-2022 09:12

Arsenal FC en Manchester City hebben een principeakkoord bereikt voor de overstap van Oleksandr Zinchenko. De Oekraïense linksback moet voor ruim 35 miljoen euro de overstap naar Londen maken.

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Arsenal heeft deze transferperiode vooral misgegrepen op de markt, maar bracht wel al Gabriel Jesus en João Vieira naar de club. Zinchenko speelde tussen 2016 en 2017 op huurbasis voor PSV en heeft zich sindsdien in de kijker gespeeld bij City. De Oekraïener ligt tot 2024 vast in het Etihad Stadium.

Arsenal zag Mattéo Guendouzi en Alexandre Lacazette vertrekken naar Frankrijk. Naast Jesus en Vieira arriveerden Matt Turner en Marquinhos ook bij The Gunners. De Londense club meldde zich ook voor Lisandro Martínez, maar de verdediger van Ajax vertrekt naar Manchester United. 

De twee clubs zijn er nu uit over Zinchenko, maar het persoonlijk akkoord met de speler moet nog worden bereikt. Zinchenko is de meest bekende actieve speler uit Oekraïne en kwam de afgelopen maanden vaak in het nieuws vanwege de oorlogssituatie in zijn thuisland. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!