Transfernieuws

'Rooney denkt eraan om twee voormalig ploeggenoten naar de MLS te halen'

'Rooney denkt eraan om twee voormalig ploeggenoten naar de MLS te halen'

15-07-2022 07:19
1

Wayne Rooney heeft zijn entree gemaakt als trainer in de MLS bij DC United en is gelijk aan de slag gegaan op de transfermarkt. De legende van Manchester United denkt aan twee voormalig ploeggenoten: Jesse Lingard en Ravel Morrison.

‘Kind van de club’ Lingard keerde afgelopen seizoen terug bij United na een succesvolle uitleenbeurt bij West Ham United, maar kon zijn plekje in het elftal niet afdwingen. Ook onder de nieuwe manager Erik ten Hag werd duidelijk dat zijn rol is uitgespeeld bij de Engelse grootmacht en dus mag hij uitkijken naar een nieuwe club. Die club zou wel eens DC United kunnen worden, weet The Athletic.

Rooney was tussen 2004 en 2017 in dienst van Manchester United en zag van dichtbij hoe de ontwikkeling van de 29-jarige Lingard zich voltrok. De aanvallende middenvelder werd tussen 2008 en 2015 meerdere keren verhuurd, maar aan het eind van het Rooney-tijdperk speelde ze samen.

Naast Lingard kan ook Morrison een belletje vanuit de VS verwachten. Dat meldt de Washington Post. De middenvelder kent de DC United-trainer uit zijn periode bij Derby County, waar Rooney als speler en trainer werkzaam was. Bij de Championship-club is geen plaats meer voor Morrison.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!