Transfernieuws

Update: Feyenoord zwaait Bozeník uit, spits op huurbasis naar Boavista

Update: Feyenoord zwaait Bozeník uit, spits op huurbasis naar Boavista

13-07-2022 16:07 Laatste update: 16:04
1

Robert Bozeník gaat de overstap maken van Feyenoord naar het Portugese Boavista. Volgens de media in Portugal is de spits al in gearriveerd om zijn transfer af te ronden. Het gaat om een huurtransfer met een optie tot koop. 

Bozeník kon ook rekenen op belangstelling van Brentford, Ferencvárosi TC, Hamburger SV, Hertha BSC en Slavia Praag. Aanvankelijk leek de Feyenoord-spits er niet uit te komen met Boavista vanwege de hoge salariseisen, maar een akkoord is nu wel heel dicht bij volgens A Bola

De Feyenoorder heeft nog een contract tot medio 2024 in Rotterdam. Bozeník kwam in 2020 voor een bedrag van vier miljoen euro over van MSK Zilina. De verwachtingen waren hooggespannen, maar hij wist zijn kwaliteiten nooit te etaleren in De Kuip. Daarom besloot Feyenoord zijn aanvalsleider afgelopen seizoen te verhuren aan het Duitse Fortuna Düsseldorf. Hier speelde hij 28 officiële duels, waarin Bozeník vier keer het net wist te vinden en twee assists leverde.

Update: Robert Bozeník vertrekt officieel naar Boavista. De Slowaakse spits gaat in eerste instantie op huurbasis aan de slag bij de Portugezen, maar die hebben een koopoptie bedongen. Naar verluidt bedraagt die optie twee miljoen euro. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!