Transfernieuws

'Bologna staat open voor verhuur Van Hooijdonk, Heerenveen wil direct toeslaan'

'Bologna staat open voor verhuur Van Hooijdonk, Heerenveen wil direct toeslaan'

12-07-2022 21:38

Sydney van Hooijdonk kan zomaar terugkeren naar de Eredivisie. SC Heerenveen staat nadrukkelijk in de belangstelling om de spits nog een seizoen te huren en werkgever Bologna FC ziet een dergelijke stap ook wel zitten. 

Dat meldt de Leeuwarder Courant. Van Hooijdonk werd in juli nog in verband gebracht met een vertrek naar FC Groningen, maar ontkrachtte dat vanaf zijn vakantiehuis. "Ik zou dat nooit doen vanwege mijn gevoel bij SC Heerenveen", zei de Nederlander destijds tegenover Voetbal International. Van Hooijdonk kwam het afgelopen seizoen op huurbasis voor Heerenveen uit en scoorde zes keer in dertien duels. 

De Nederlander ligt tot 2025 vast bij Bologna, waardoor een permanente transfer ondenkbaar is voor Heerenveen. De Friese club wil echter graag de speler nog een seizoen huren en Bologna is bereid mee te werken. "Eindelijk lijkt er schot in de transfer te zitten", schrijft de krant. De 22-jarige Van Hooijdonk brak door bij NAC Breda en maakte vorig jaar de overstap naar Bologna.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!