Nieuws

Scorende Roord na vechtduel met Zweden: 'Belangrijk punt, weinig weggegeven'

Scorende Roord na vechtduel met Zweden: 'Belangrijk punt, weinig weggegeven'

09-07-2022 23:30 Laatste update: 10-07-2022 11:30

Jill Roord is tevreden met het punt dat de Oranje Leeuwinnen hebben overgehouden aan het gelijke spel met Zweden. Het duel begon dramatisch voor Oranje, maar de speelsters knokten zich terug en zijn nog volop in de race om groepshoofd te worden in de poule. 

Roord verscheen voor de camera's na het duel op zaterdagavond. De speelster tekende voor de enige treffer aan de kant van Nederland, waardoor alle vier de landen (Nederland, Zweden, Portugal en Zwitserland) één punt behalen uit de eerste speelronde. "In fases hadden we controle, we hebben niet veel weggegeven", zegt Roord tegenover de NOS. "Dit is een heel belangrijk punt."

Oranje raakte na twintig minuten al steunpilaar Sari van Veenendaal kwijt, tien minuten later scoorde Zweden. "Ik denk dat we prima in de wedstrijd zaten. Toen kwam die botsing", stelt Roord. "Sari viel uit, dat gebeurt eigenlijk nooit. Dan kom je met 1-0 achter, valt Aniek (Houwen, red.) ook nog uit."

Uiteindelijk kwam Oranje langszij door de treffer van Roord. "We hebben heel veel geknokt. Ook bij die goal. Daar zit een beetje geluk bij, maar hij zat er in. Hier kunnen we absoluut op verder bouwen. We moeten de volgende twee wedstrijden winnen en dan staan we hopelijk op de eerste plek", besluit Roord. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s