Nieuws

Wanneer een coach als Xavi belt, zie je dat al je inspanningen zich uitbetalen

"Wanneer een coach als Xavi belt, zie je dat al je inspanningen zich uitbetalen"

05-07-2022 15:55 Laatste update: 16:12

Franck Kessié heeft zijn eerste woorden gesproken als speler van FC Barcelona. De middenvelder komt transfervrij over van AC Milan en kan niet wachten om te beginnen aan zijn nieuwe avontuur. Hij is trots om in de voetsporen van zijn jeugdidool te treden.

Al langere tijd hing de komst van Kessié in de lucht, maar door de financiële problemen bij Barcelona liet de definitieve aankondiging lang op zich wachten. "Dit is voor mij een geweldige mogelijkheid", zegt de Ivoriaans international tegen het clubkanaal. "Ik kan niet wachten om te beginnen en alles te geven voor dit team."

Kessié omschrijft zichzelf als een 'hardwerkende speler'. "Ik geef alles op het veld en ik werk iedere dag hard." Bij AC Milan speelde de krachtpatser voornamelijk als controleur of als verdedigende middenvelder. Een voorkeur voor een positie durft echter niet uit te spreken. "Ik zal spelen waar de coach dat wil. Dat weet hij het beste. Persoonlijk droom ik van het winnen van prijzen. Wanneer een geweldige coach als Xavi je belt, zie je dat al je inspanningen zich uitbetalen."

Yaya Touré

Het idool van Kessié is zijn landgenoot Yaya Touré, die in het verleden eveneens voor FC Barcelona uitkwam. "Hij is een geweldige speler uit Ivoorkust, waar ikzelf ook vandaan kom. Ik heb het genoegen gehad samen met hem te spelen in de nationale ploeg. Ik zou graag net zo'n carrière zoals hij willen hebben", besluit de 25-jarige Afrikaan met een lach.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!