Nieuws

Middenvelder van AZ wil zich bewijzen: 'Moet nu een heel seizoen draaien'

Middenvelder van AZ wil zich bewijzen: 'Moet nu een heel seizoen draaien'

03-07-2022 10:01

Tijani Reijnders kwam het afgelopen seizoen steeds vaker in de plannen voor van AZ-trainer Pascal Jansen en mocht in het oefenduel met PEC Zwolle al de aanvoerdersband dragen. De middenvelder hoopt het komende seizoen een vaste waarde te worden in Alkmaar. 

Jansen en Reijnders zelf bespreken de ontwikkeling van de middenvelder met NH Nieuws na de gewonnen oefenwedstrijd. "Het geeft wel een soort verantwoordelijkheid", zegt Reijnders over het dragen van de aanvoerdersband, al was het voor een oefenduel. "Ik ben nu op een leeftijd dat ik een heel seizoen moet draaien. Daar kijk ik ook naar. Dat is belangrijk voor mij. Voor mijn ontwikkeling is het nodig om veel wedstrijden te spelen."

Trainer Jansen is te spreken over de ontwikkeling van de middenvelder. "We moeten zorgen dat hij de concurrentiestrijd voortzet op het middenveld. Tijjani moet het de anderen  zo moeilijk mogelijk maken. Daarmee geeft hij zijn ontwikkeling een nieuwe impuls", besluit de oefenmeester. Reijnders staat onder meer in de belangstelling van FC Twente. Het afgelopen seizoen kwam de middenvelder tot 45 optredens, waarin hij zes keer scoorde en twee assists gaf. Reijnders speelde gemiddeld veertig minuten per wedstrijd en hoopt dat moyenne te verhogen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!