Nieuws

Hierom rekent Bayern-coach Thomas Tuchel tegen Arsenal op Matthijs de Ligt

Hierom rekent Bayern-coach Thomas Tuchel tegen Arsenal op Matthijs de Ligt

16 april - 14:59

In aanloop naar de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Arsenal heeft Thomas Tuchel, de coach van Bayern München, uitgesproken vertrouwen in Matthijs de Ligt getoond. Tuchel benadrukte dat De Ligt van cruciaal belang zal zijn.

"Matthijs is nooit onze nummer vier qua centrale verdedigers geweest. Het gaat altijd om timing. We hebben de situatie gehad waarin we vier fitte centrale verdedigers hebben gehad en hebben altijd vertrouwen in hem gehad, net zoals we dat nu ook in Min-Jae Kim en Dayot Upamecano hebben. We hebben morgen een Matthijs in topvorm nodig", verklaarde Tuchel tijdens de persconferentie. Bayern moet in eigen huis zien te winnen van Arsenal, want het uitduel in Londen eindigde in een 2-2 gelijkspel.

De situatie rond Noussair Mazraoui is minder duidelijk. Door een schorsing van Alphonso Davies en de fysieke uitdagingen waar Mazraoui mee te maken heeft gehad, waaronder ziekte en de impact van het vasten tijdens de ramadan, is zijn inzetbaarheid nog een vraagteken. Tuchel gaf aan dat een laatste besluit zal worden genomen na de laatste training en een persoonlijk gesprek met Mazraoui. "Na de laatste training zullen we beslissen wie er als linksback gaat starten. Ik ga ook nog even met Noussair praten om te zien hoe het met hem gaat", zei Tuchel, die er nog wat aan toevoegde. "Hij heeft echt op zijn tanden moeten bijten, maar we maken de beslissing vanavond."

De coach heeft ook nieuws over andere spelers gebracht. Ondanks dat Bayern Serge Gnabry en Kingsley Coman mist door blessures, zijn Manuel Neuer en Leroy Sané fit verklaard om te spelen. Tuchel is ook verheugd over de terugkeer van Aleksandar Pavlovic, hoewel een startplaats voor hem nog te vroeg komt. "Ik zie geen reden om mijn middenveld te breken, maar het is fijn om Pavlovic terug te hebben gezien de kans op 120 minuten voetbal."

Bayern en Arsenal strijden woensdag om 21.00 uur in de Allianz Arena om een plek in de halve finale van de Champions League. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen via VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!