Nieuws

Werder Bremen grijpt hard in: hierdoor is Naby Keïta uit de selectie gezet

Werder Bremen grijpt hard in: hierdoor is Naby Keïta uit de selectie gezet

16 april - 14:34

Werder Bremen heeft Naby Keïta, de middenvelder uit Guinee, voor de rest van het seizoen geschorst. Dat besluit volgde na zijn weigering om met het team mee te reizen voor de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen van afgelopen zondag. Keïta, die sinds zijn komst van Liverpool afgelopen zomer slechts in vijf wedstrijden heeft gespeeld, staat ook een aanzienlijke boete te wachten.

Clemens Fritz, de sportief directeur van Werder, benadrukte de noodzaak van teamfocus in deze kritieke fase van het seizoen. "Naby's gedrag is voor ons onacceptabel. Hij heeft het team in een lastige periode in de steek gelaten door zichzelf boven de groep te plaatsen." Keïta zal niet meer trainen of de kleedkamer van het eerste elftal betreden.

De spanningen liepen hoog op toen Keïta, ontevreden over zijn reserverol, besloot niet af te reizen naar Leverkusen en in plaats daarvan naar huis ging. Zijn contract bij Werder, dat doorloopt tot 2026, staat nu ter discussie, met mogelijke ontbinding als gevolg van zijn recente gedrag en aanhoudende blessureproblemen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!