Nieuws

'Juridische strijd ten einde': hierdoor zit Barcelona tot zeker 2028 vast aan Nike

'Juridische strijd ten einde': hierdoor zit Barcelona tot zeker 2028 vast aan Nike

16 april - 12:28

FC Barcelona zal tot zeker 2028 verbonden blijven aan shirtsponsor Nike, dankzij een gerechtelijk bevel dat een abrupte beëindiging van het contract voorkomt. Het gerecht in Barcelona heeft sterke voorzorgsmaatregelen getroffen die elke poging tot contractbreuk door Barça, zoals geopperd door Nike, uit te sluiten. Dat meldt onder meer Diario SPORT.

De clubleiding van Barça had pogingen ondernomen om de contractvoorwaarden te verbeteren en stond open voor verlenging na 2028, mits er een economisch voordelig akkoord kon worden bereikt. Dat kwam na klachten van de club over verouderde voorwaarden en een gebrek aan onderscheidende behandeling door Nike, ondanks de enorme wereldwijde fanbase en aanzienlijke merkimpact van de club.

Tegelijkertijd had Barça het contract aangevochten bij de rechtbank, signalerend dat een breuk mogelijk was door niet te voldoen aan de contractuele verbeteringen. Nike had zich vastgeklamp aan de oorspronkelijk overeengekomen voorwaarden en was slechts bereid tot minimale economische verbeteringen. Na de uitspraak is er nu ruimte voor beide partijen om de dialoog te hervatten en te werken aan een langdurige overeenkomst, waarbij economische verbeteringen en een mogelijke verlenging van het partnerschap worden besproken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!