Nieuws

Deze Ajax-rol zou volgens Wim Kieft ideaal weggelegd zijn voor Edwin van der Sar

Deze Ajax-rol zou volgens Wim Kieft ideaal weggelegd zijn voor Edwin van der Sar

16 april - 12:12 Laatste update: 13:18

Wim Kieft heeft een duidelijke visie voor de toekomst van Ajax, waarbij hij Edwin van der Sar in een nieuwe, invloedrijke rol ziet. Kieft stelt voor om Van der Sar in te zetten in een ambassadeursrol om de club te helpen heropbouwen en internationale relaties te bevorderen.

Kieft benadrukte bij Veronica Offside het belang van het betrekken van oud-spelers bij de club. "Dit soort mensen openen inderdaad deuren", verklaarde hij, refererend aan Wesley Sneijder die voor een veiling een meet-and-greet met Lionel Messi regelde.

Kieft ziet het inzetten van ambassadeurs als een strategische zet om de invloed van Ajax in de voetbalwereld te vergroten. "Ik zit ook weer aan Edwin van der Sar te denken. Of die zijn leidinggevende functie goed heeft gedaan, dat kan ik niet beoordelen. Maar alle grote teams in de wereld werken met oud-spelers als ambassadeurs", voegde hij eraan toe, wijzend op de praktijk van andere topclubs die profiteren van de ervaring en netwerken van hun oud-spelers. "Zo'n functie kan je altijd creëren."

Andy van der Meijde blijft erbij dat ook Sneijder een rol moet krijgen binnen Ajax. "Hij heeft gewoon heel veel connecties. Als je ook ziet hoe hij zelfs nog contact heeft met Messi. Als Wesley Sneijder belt, dan belt er wel echt iemand zeg maar." Dick Advocaat is het daarmee eens. "Het gaat allemaal om relaties en daar is die jongen echt mee opgegroeid."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!