Nieuws

Dit zegt oud-Vitesse speler Janssen over mogelijke degradatie van de club

Dit zegt oud-Vitesse speler Janssen over mogelijke degradatie van de club

16 april - 09:25

Degradatie voor Vitesse komt steeds dichterbij. Vier wedstrijden voor het einde van de competitie hebben de Arnhemmers een wonder nodig om niet af te dalen richting de Keuken Kampioen Divisie. Wat zegt oud-speler Theo Janssen over de zaak? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Vitesse zit dit jaar in zeer zwaar weer. De Arnhemmers hebben nog altijd geen licentie voor volgend jaar en de club is op ramkoers met Coley Parry. De Amerikaan mocht uiteindelijk de club niet overnemen en daardoor dreigt Vitesse failliet te gaan. Op het veld wil het ook niet lukken met de resultaten en na dertig duels zijn de Arnhemmers rode lantaarn drager van de Eredivisie. Daarmee lijkt degradatie een feit te worden, want na de 6-0 nederlaag bij PSV is het gat naar de veilige plekken acht punten.

"Het wordt wel heel lastig natuurlijk, hè. We hebben nog vier wedstrijden en we staan geloof ik zeven punten achter. Dat gaan we niet redden", was de conclusie van hoofdtrainer Edward Sturing na afloop van PSV-uit tegenover ESPN.

Wat zegt Theo Janssen over de mogelijke degradatie van Vitesse?

Ook voor oud-spelers zoals Janssen is het verhaal van Vitesse dit seizoen pijnlijk. "Het is een onzekere tijd, maar het heeft geen zin om alleen maar te roepen dat de situatie zo dramatisch is", zegt de middenvelder in een interview met De Telegraaf. Momenteel is Janssen bezig met het in kaart brengen van nieuwe talenten voor Vitesse die volgend jaar de club kunnen helpen. "Ik ben iemand die er de moed inhoudt. Er zijn nieuwe mensen ingestapt en daar heb ik wel vertrouwen in. Het is ook niet voor het eerst dat Vitesse dit soort problemen heeft."

Daarbij blikt Janssen terug naar een moment dat hij nog speler van de club was. " Ik kan me nog herinneren dat de hal van het stadhuis vol stond met supporters, omdat de club gered moest worden. Toen was ik nog speler. Vitesse is een belangrijk deel van mijn leven. Op een paar jaar bij FC Twente en Ajax na ben ik altijd bij Vitesse geweest. Het is een soort familie. Ik blijf positief en ik ga ervan uit dat het goedkomt en dat we komend seizoen doorgaan in de Keuken Kampioen Divisie. Ik blijf gas geven om te helpen daarvoor een zo goed mogelijk team neer te zetten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!