Nieuws

Dit zegt trainer Pochettino over het bijzondere penalty-moment van Chelsea

Dit zegt trainer Pochettino over het bijzondere penalty-moment van Chelsea

16 april - 09:10

Chelsea won op maandagavond simpel van het gekwelde Everton van Sean Dyche. Na afloop ging het echter meer over een moment kort voor een strafschop waarbij ook oud-PSV'er Noni Madueke zich niet van zijn beste kant liet zien. Wat zei trainer Mauricio Pochettino erover? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

The Blues beleefden een heerlijke avond tegen degradatiekandidaat Everton. Na wederom een puntenstraf krijgen The Toffees het steeds moeilijker, maar op Stamford Bridge kregen zij alle hoeken van het veld te zien. Cole Palmer bekroonde zichzelf al in de eerste helft met een hattrick. Toch was de 3-0 russtand niet genoeg, want in de tweede helft liep Chelsea uit tot 6-0. Kort voor de 5-0 ontstond er echter een bizar moment, want verschillende Chelsea spelers gingen ruzie maken over wie de strafschop moest nemen. Palmer kreeg uiteindelijk de bal en rondde koel af.

Wat zei Pochettino over het penalty-moment?

Trainer Pochettino was na afloop niet te spreken over de acties van zijn spelers. De Argentijn liep volledig leeg tijdens zijn persconferentie en had geen goed woord over voor onder andere Madueke en Jackson. "Ik heb gezegd dat ze zich niet zo mogen gedragen", concludeerde Pochettino. "Dit is de laatste keer dat ik dit gedraag tolereer. De volgende keer gooi ik ze er allemaal uit. Ik maak geen grap. Dat heb ik ze heel duidelijk gemaakt. Ik wil de fans onze excuses hiervoor aanbieden. Het is net een school. Als ze hier niet van leren, moeten we bepaalde beslissingen nemen."

Wat zei Man of the Match Palmer over het moment?

Hoewel Pochettino geen goed woord voor zijn spelers over had, kon Palmer er wel om lachen. De Engelsman mocht uiteindelijk 'gewoon' achter de bal staan en maakte geen fout. De 21-jarige scoorde dit seizoen al zijn strafschoppen, negen in totaal en is daarmee dus de vaste penaltynemer voor The Blues. Met zijn vier doelpunten kwam Palmer ook gelijk met Erling Haaland als het gaat om Premier League doelpunten. Hij was dit seizoen al twintig keer trefzeker.

"Anderen wilden hem nemen, maar ik ben hier de penaltynemer", zegt Palmer voor de camera's van Sky Sports. "Iedereen wil zijn verantwoordelijkheid pakken en soms gaat dat misschien wat te ver. We willen allemaal winnen, en nu kunnen we er al om lachen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!