Nieuws

Om deze redenen wil PSV de capaciteit van het Philips Stadion vergroten

Om deze redenen wil PSV de capaciteit van het Philips Stadion vergroten

15 april - 19:51

PSV heeft plannen om het Philips Stadion in Eindhoven aanzienlijk te vergroten. Het doel is om op lange termijn ongeveer tienduizend extra zitplaatsen te creëren. De uitbreiding is volgens het Eindhovens Dagblad nog in de onderzoeksfase, waarbij zowel financiële als bouwkundige aspecten worden geëvalueerd.

De groeiende vraag naar seizoenskaarten, met duizenden fans op de wachtlijst, onderstreept de noodzaak voor uitbreiding. Het succes van PSV en de economische bloei in de regio Eindhoven, aangedreven door tech-industrie, versterken deze behoefte verder. Hierdoor neemt niet alleen de lokale bevolking toe, maar groeit ook het aantal sportliefhebbers in het gebied.

Daarnaast wordt de club geconfronteerd met commerciële beperkingen, aangezien de business-ruimtes en sponsorloges vaak vol zitten. Dat maakt het moeilijk om zonder prijsverhogingen extra inkomsten te genereren. De plannen voor de uitbreiding zijn in overleg met de gemeente Eindhoven, die eigenaar is van de grond.

Deze ambitieuze uitbreiding kan PSV helpen de kloof met concurrenten als Ajax en Feyenoord te dichten. Die clubs trekken momenteel meer toeschouwers door hun grote stadioncapaciteit. PSV hoopt met de uitbreiding hun positie zowel op nationaal als Europees niveau te versterken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!