Nieuws

Kuyt kritisch op Nederlandse pers: dit vertelt de trainer van kampioen Beerschot

Kuyt kritisch op Nederlandse pers: dit vertelt de trainer van kampioen Beerschot

15 april - 10:56

Dirk Kuyt heeft uitgehaald naar de Nederlandse pers. De Nederlander werd kampioen met Beerschot en vertelt over zijn ervaringen in Nederland en België. VoetbalNieuws zet het op een rij.

Kuyt was in Nederland trainer van ADO Den Haag. Succesvol verliep dat verhaal niet en na enkele maanden werd de voormalig prof ontslagen. Bij Beerschot kreeg de trainer een tweede kans en die benutte hij. Met de Belgen werd Kuyt kampioen van het tweede niveau, de Challenger Pro League.

Wat zegt Kuyt over de Nederlandse pers?

In gesprek met de Gazet van Antwerpen gaat Kuyt in op het huidige seizoen. "Een titel veroveren: dat gebeurt soms maar één keer in een carrière", begint Kuijt tegen de Gazet. "Het is uniek. Zeker voor deze spelers. Het is enorm knap wat ze gepresteerd hebben."

Daarna uit Kuyt al snel kritiek op de Nederlandse handelswijze. "Er zijn een aantal zaken gebeurd in Nederland waardoor de media me daar heel negatief benaderen. Dat is ook een van de redenen waarom ik vandaag hier ben. En waarom ik me hier heel erg thuisvoel." Kuyt stelt dat in Nederland men op de man speelt.  "Wij vinden het fantastisch om iemand helemaal met de grond gelijk te maken. Vincent Janssen heeft het onlangs ook aangehaald in een interview."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!