Nieuws

Welke Nederlanders maken nog kans om de UEFA Women's Champions League te winnen?

Welke Nederlanders maken nog kans om de UEFA Women's Champions League te winnen?

28 maart - 07:15 Laatste update: 07:15

De Ajax Vrouwen zwaaiden woensdag officieel af van de UEFA Women's Champions League door het van Chelsea verloren tweeluik. Daarmee gaat in één klap de hoop op het winnen van de trofee voor veel Nederlandse spelers verloren. Welke landgenoten maken nog wel kans op het winnen van de Champions League? VoetbalNieuws.nl zet ze voor je op een rij.

Olympique Lyon

Olympique Lyon wist zich in tegenstelling tot Ajax wel te plaatsen voor de halve finales van de Champions League, ten koste van Benfica. Daar hadden met Danielle van de Donk (links op afbeelding) en Damaris Egurolla (rechts op afbeelding) twee Nederlanders hun aandeel in. Het duo, dat we goed kennen van de Oranje Leeuwinnen, kan nog altijd beslag leggen op de Europese titel.

Chelsea

Ze stond niet op het veld tegen Ajax, maar Aniek Nouwen staat onder contract bij Chelsea. De Nederlandse verdediger raakte echter eind december van het vorige jaar zwaar geblesseerd aan haar kruisband en komt daarom dit seizoen niet meer in actie. Mochten de Engelsen de Champions League winnen, dan komt deze echter wel op haar naam.

FC Barcelona

Barcelona heeft zich nog niet geplaatst voor de halve finales, maar de kans dat dit gaat gebeuren is groot. In Catalonië speelt sinds afgelopen zomer weer een Nederlandse speler. Esmee Brugts, die haar voeten op het afgelopen vrouwen-WK liet spreken, maakt deel uit van de selectie.

Paris Saint-Germain

Net als bij Olympique Lyon spelen er ook twee Nederlandse spelers bij PSG. Lieke Martens en Jackie Groenen hopen zich ten koste van BK Häcken te plaatsen voor de halve finales van de Champions League. Zelf zal het duo niet meespelen, aangezien ze kampen met blessures.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!