Transfernieuws

Barça kondigt vertrek van Traoré aan: koopoptie in het contract wordt niet gelicht

Barça kondigt vertrek van Traoré aan: koopoptie in het contract wordt niet gelicht

01-07-2022 22:05 Laatste update: 22:07

Adama Traoré heeft niet lang kunnen genieten van zijn tweede periode bij Barcelona. De Catalanen bevestigen via de officiële kanalen dat de pijlsnelle Spanjaard weer terugkeert bij Wolverhamption Wanderers.

Barça dwong afgelopen winter een huurtransfer af van Traoré. Bij die deal werd een koopoptie van dertig miljoen euro gevoegd. Die wordt dus niet gelicht door de Catalanen. Daarmee komt de tweede periode van de gespierde speler ten einde in Camp Nou.

De 26-jarige Traoré begon goed in Barcelona met een aantal assists en een goal. In totaal bleef de Spanjaard steken op één doelpunt en vier assists in zeventien wedstrijden, dat is te weinig gebleken om een definitieve transfer af te dwingen.

Naast Traoré maken de Catalanen ook melding van het vertrek van Luuk de Jong. De Nederlander zou sowieso terugkeren naar Sevilla, maar vrijdag werd bekend dat zijn nieuwe bestemming PSV wordt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!