Nieuws

Dit is wat Huijsen zegt over zijn transfer naar AS Roma en zijn idool

Dit is wat Huijsen zegt over zijn transfer naar AS Roma en zijn idool

21 maart - 09:20

Dean Huijsen was meteen gecharmeerd van het idee om over te stappen naar AS Roma. Daarvoor kreeg de verdediger een belletje van José Mourinho, maar sinds zijn vertrek speelt hij nog altijd genoeg wedstrijden. Ook sprak Huijsen over zijn grote idool in het voetballen.

"Toen mij werd aangeboden om bij Roma te komen spelen, vond ik het idee meteen leuk", begint Huijsen in een inverview met La Gazzetta dello Sport over zijn huurtransfer naar de Italiaanse hoofdstad. Eerder leek het erop dat hij naar Frosinone zou vertrekken. "Ten eerste omdat ze een geweldige club zijn en vervolgens omdat het moeilijk is om nee te zeggen als Mourinho belt. Ik dacht dat ze me belden omdat ze me nodig hadden, maar ik heb de concurrentie overwonnen. Elke minuut die ik speel is het resultaat van hard werken en opoffering."

De huurovereenkomst tussen AS Roma en zijn werkgever Juventus loopt in de zomer af. De Giallorossi hebben geen koopoptie afgedwongen en dus zal Huijsen terugkeren naar de Oude Dame. "Roma heeft geen keus, maar ik heb geleerd dat er in het voetbal van alles kan gebeuren. Ik zal zeker terugkeren naar Juventus en mezelf beschikbaar stellen. Het is de eerste grote club die in mij geloofde en ik kan ze alleen maar dankbaar zijn."

Hoewel Huijsen een Nederlandse vader heeft en geboren is in Amsterdam heeft hij er toch voor gekozen te gaan spelen bij Spanje. De verdediger mag zich tijdens de huidige interlandperiode voor het eerst melden bij Jong Spanje, maar liet zich ook nog uit over zijn idool. "Absoluut, hij (Ramos) was mijn idool", antwoord de achttienjarige als hij moet kiezen tussen Virgil van Dijk en Sergio Ramos. "Niet omdat hij uit Andalusië kwam, waar ik ben opgegroeid. Hij is een van de beste centrale verdedigers uit de geschiedenis."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!