Opinie

Engelse media over optredens Van Dijk en Aké in Premier League-topper

Engelse media over optredens Van Dijk en Aké in Premier League-topper

11 maart - 09:15 Laatste update: 09:27

Tijdens de Engelse topper tussen Liverpool en Manchester City waren er hoofdrollen weggelegd voor Virgil van Dijk en Nathan Aké. Terwijl Van Dijk uitblonk aan de kant van Liverpool, kon Aké zichzelf wel voor zijn kop slaan bij City. Dit heeft de media in Engeland te zeggen over het spel van de Oranje-internationals.

'Virgil beter dan Haaland'

Bij Sky Sports was met name Jamie Carragher vol lof over Van Dijk. De oud-verdediger van Liverpool maakte in zijn lofzang een bijzondere vergelijking. "Ik vind Van Dijk zelfs een betere verdediger dan dat Erling Haaland als spits is", klonk het na afloop. Carragher was vooral te spreken over het feit dat Van Dijk niet 'zijn eigen wedstrijd' aan het spelen was. "De grote centrale verdedigers op aarde spelen niet alleen hun eigen wedstrijd, die controleren de hele laatste linie van vier", iets wat Van Dijk volgens de analist deed.

De lofzang klonk ook bij BBC, waar oud-voetballer Pat Nevin onder de indruk van Van Dijk was. Hij heeft absoluut een van zijn geweldige wedstrijden. Hij heeft briljant gedekt, hij heeft getackeld toen het moest, hij heeft het spel briljant gelezen. Hij heeft Haaland geen enkele kans gegeven", zo klonk het.

In de Britse kranten werden er louter hoge cijfers uitgedeeld aan Van Dijk. Zo gaf The Independent de verdediger een 9, na 'een groots optreden'. 'Van Dijk onderschepte een aantal cruciale passes en hield Haaland van zich af in persoonlijke duels.' Zijn belangrijke onderscheppingen leverde Van Dijk bij The Guardian een 8 op. Hetzelfde cijfer kreeg de Oranje-international bij The Telegraph, waar men het duel met Haaland vergeleek met een legendarische bokswedstrijd tussen Mohammed Ali tegen Joe Frazier.

'Matig optreden Aké'

Het was zondagmiddag niet de wedstrijd van Aké. De verdediger van Manchester City speelde kort na rust de bal veel te zacht terug op zijn doelman, die daardoor een behoorlijke overtreding maakte op Darwin Nunez en een strafschop aan Liverpool weggaf. De thuisploeg kwam vervolgens via Alexis Mac Allister op gelijke hoogte. Bij The Guardian genoeg reden om Aké te becijferen met een 6. 'Hij verpestte een solide optreden met die slordige pass naar Ederson', zo klonk het. Bij The Telegraph kreeg de verdediger zelfs een onvoldoende, namelijk een 5.