Transfernieuws

'Nieuwe trainer Ajax topprioriteit, twee namen en duo zingen rond in Amsterdam'

'Nieuwe trainer Ajax topprioriteit, twee namen en duo zingen rond in Amsterdam'

9 maart - 07:43

Alex Kroes hoopt een nieuwe trainer aan te trekken bij Ajax wanneer hij op 15 maart bij de Amsterdammers begint. Volgens De Telegraaf staan er nu drie opties open voor de club om John van 't Schip op te volgen. 

Van 't Schip stapte dit seizoen in om Ajax van een dramatische achtste plek af te helpen en de resultaten zijn zichtbaar: de club staat nu vijfde én heeft nog kans om Europees verder te bekeren in de Conference League na het gelijkspel met Aston Villa in de Amsterdam ArenA. Het vinden van een nieuwe trainer zou echter een topprioriteit zijn voor Kroes en meerdere namen staan op de zogeheten lijstjes.

De ochtendkrant hintte eind februari al naar het duo Frank de Boer en Pepijn Lijnders en houdt vol dat het niet onlogisch zou zijn als het duo wordt aangetrokken. De Boer pakte vier landstitels op rij met Ajax en Lijnders liet jarenlang goede dingen zien als rechterhand van Jürgen Klopp. Wel zou Lijnders een hoofdtrainerschap ambiëren en is het de vraag of een volgende job als rechterhand wel de wens is van Lijnders.

Pascal Jansen was al twee wedstrijden aanwezig in de skybox van Ajax en gaat wellicht aan de slag bij de club. Jansen liet jarenlang indrukwekkende resultaten zien bij AZ, maar de trainer werd dit seizoen uitgezwaaid vanwege iets mindere resultaten. De Alkmaarders staan nog altijd boven Ajax en worden nu geleid door interim-trainer Maarten Martens.

Een derde optie is een terugkeer van Erik ten Hag. De succesvolle trainer is zijn toekomst niet zeker bij Manchester United. The Red Devils zijn elf punten verwijderd van een top vier-rankering en lijken op die manier Champions League-tickets mis te lopen. Bij een ontslag van Ten Hag lonkt er zomaar een terugkeer, denkt De Telegraaf.