Nieuws

Noorwegen-selectie voor duel met Nederland bekend: definitief geen Haaland

Noorwegen-selectie voor duel met Nederland bekend: definitief geen Haaland

02-11-2021 14:51
0

De Noorse bondscoach Stale Solbakken heeft zijn voorselectie voor het mogelijk beslissende WK-kwalificatieduel met Nederland bekend gemaakt. Erling Haaland is er, zoals verwacht, niet bij in Nederland. 

De Golden Boy scoorde in de heenwedstrijd in Oslo nog tegen Nederland, maar moet de return verstek laten gaan wegens een heupblessure. Door de afwezigheid van Haaland kan de dertigjarige goaltjesdief Thomas Lehne Olsen mogelijk debuteren voor de nationale ploeg. De spits van Lillestrøm scoorde dit seizoen al 21 keer in 24 wedstrijden in de Eliteserien.

"Hij heeft laten zien dat hij gevaarlijk is achter de laatste linie als de tegenstander hoog staat en heeft een neus voor goals", licht Solbakken toe. Het Eredivisie-gehalte binnen de Noorse selectie blijft steken op drie spelers. Fredrik Aursnes en Marcus Pedersen (beiden Feyenoord) en Fredrik Midtsjø kunnen in De Kuip hun opwachting maken tegen Oranje.

Nederland - Noorwegen wordt gespeeld op 16 november. Het verschil tussen de nummer één (Nederland) en twee (Noorwegen) bedraagt momenteel twee punten, waardoor de wedstrijd cruciaal kan zijn voor een rechtstreeks ticket voor het WK in Qatar. Oranje speelt voor Noorwegen-thuis nog de uitwedstrijd tegen Montenegro, terwijl Noorwegen voor de clash met het Nederlands elftal nog Letland ontvangt. De ranglijst kan dus voor het onderlinge treffen opgeschud zijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie