Nieuws

Malen klaar voor PSV: dit zegt de aanvaller over zijn glansrol bij Dortmund

Malen klaar voor PSV: dit zegt de aanvaller over zijn glansrol bij Dortmund

10 februari - 11:02

Donyell Malen trok vrijdagavond de hoofdrol naar zich toe in de wedstrijd van Borussia Dortmund tegen SC Freiburg. Met twee doelpunten had de Nederlander een belangrijk aandeel in de 3-0 overwinning van de Duitsers. Wat vond Malen zelf van de wedstrijd? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij. 

Wat zegt Malen over zijn glansrol bij Dortmund?

"Vanaf de start speelden we met de juiste intensiteit", begint de aanvaller tegen DAZN. "We sloegen op de belangrijke momenten toe. We konden vandaag goed counteren, omdat de tegenstander ons soms teveel vrijheid gaf."

"We hebben ons goed aan het plan gehouden", vervolgt de oud-PSV'er, die vooral tevreden is over de teamprestatie. "Iedereen weet waar hij moet staan en wat hij moet doen. We hebben de afgelopen tijd grote stappen gezet. We zijn beter aan de bal en kunnen beter druk naar voren zetten."

Volgende week zaterdag wacht Dortmund een uitwedstrijd tegen Wolfsburg. Drie dagen later reist de ploeg af naar Eindhoven, waar BVB het in het kader van de achtste finale van de Champions League opneemt tegen PSV. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!