Nieuws

Dit zeggen voormalig Feyenoord-keepers over de steeds geblesseerde Justin Bijlow

Dit zeggen voormalig Feyenoord-keepers over de steeds geblesseerde Justin Bijlow

7 februari - 10:43

Joop Hiele, Ed de Goeij en Edwin Zoetebier hebben hun blik geworpen over de keeperskwestie bij Feyenoord. Naar aanleiding van het wederom uitvallen van Justin Bijlow werden drie oud-doelmannen van de Rotterdammers ondervraagd door ESPN. Afgelopen zondag viel de Oranje-international na een halfuur uit tegen AZ door een kuitblessure.

Dit zeggen De Goeij, Hiele en Zoetebier over de blessure van Bijlow

"Ik ga er nog steeds vanuit dat het pech kan zijn", vertelt De Goeij. "Als je kijkt hoe deze blessure weer tot stand komt. Hij heeft zijn warming-up normaal doorstaan, speelt gewoon een half uur, niks aan de hand, en dan schiet het er bij het inspelen van de back ineens in. Dat kan altijd gebeuren, hoe fit je ook bent. Als hij met kracht had geschoten was de blessure misschien wel nog ernstiger geweest."

Echter, volgens Hiele moeten Feyenoord en Bijlow zichzelf het een en ander gaan afvragen. De geboren Rotterdammer staat wederom twee maanden aan de kant. "Voor een sportman is dit natuurlijk verschrikkelijk. Maar je moet je ogen ook niet sluiten voor de werkelijkheid. Hij is elk seizoen langdurig uitgeschakeld en mist de helft van de wedstrijden. Feyenoord moet zich echt af gaan vragen 'hoe nu verder?'"

Zoetebier zou Bijlow daarentegen altijd opstellen bij Feyenoord, wanneer hij uiteraard fit is. "Als Wellenreuther er vrede mee heeft, kan het wat mij betreft volgend jaar ook zo doorgaan. Weet je wat het is? Ik predik wel het liefst een Nederlandse keeper, omdat ik vind dat je als club ook een verantwoordelijkheid hebt naar het Nederlands elftal. Voor mij is er geen twijfel."

Wie is de vervanger van Bijlow tegen AZ?

Feyenoord speelt woensdagvond in de kwartfinales van de KNVB Beker tegen AZ. Wellenreuther zal het doel gaan verdedigen. Dat deed hij vorig seizoen al meerdere malen met succes. De wedstrijd begint om 21.00 uur in De Kuip. VoetbalNieuws.nl zal via Langs de Lijn live verslag doen. Het daarvoor bestemde blog komt in de loop van de avond online.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!