Breaking news

RvC-voorzitter Van Praag sluit Ajax-terugkeer Overmars uit: 'Niet aan de orde'

RvC-voorzitter Van Praag sluit Ajax-terugkeer Overmars uit: 'Niet aan de orde'

2 februari - 19:56 Laatste update: 20:00
2

Zo lang Michael van Praag voorzitter is van de raad van commissarissen van Ajax, keert Marc Overmars niet terug als technisch directeur. Dat vertelt eerstgenoemde in een interview met de NOS. Vrijdagavond bracht de omroep een onderzoek naar buiten waarin bleek dat de Amsterdammers Overmars twee keer hebben gepolst voor een terugkeer.

Wat zegt Michael van Praag over de mogelijke terugkeer van Marc Overmars?

"Bij ons is dat niet bespreekbaar", reageert Van Praag voor de camera's. "Een terugkeer van Overmars bij Ajax is niet aan de orde." Overmars behaalde veel successen als sportief directeur bij Ajax, maar werd begin 2022 weggestuurd wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een maand daarna én vlak na het ontslag van Sven Mislintat zou hij door toenmalig rvc-voorzitter Leen Meijaard zijn benaderd voor een terugkeer.

"U mag ervan uitgaan dat dat een eenmansactie is geweest van Leen en daar ga ik ook vanuit", aldus Van Praag nu. "Heb vanochtend een rondje gemaakt langs de rvc-leden die er toen waren. Die weten van niks."

Ook Danny Blind zou een vinger bij Overmars aan de pols hebben gehouden. De technisch commissaris vond écht dat die optie verkend moest worden. De voormalige buitenspeler bedankte echter. "Danny Blind heeft dat op persoonlijke titel gedaan", legt Van Praag uit. "Het is een privé-actie van Blind. Hij was niet benoemd in de rvc en heeft dat dus ook nooit namens Ajax gedaan."

Van Praag sluit terugkeer Overmars uit

Van Praag trad in november 2023 aan als rvc-voorzitter van Ajax. Hij was pas vanochtend op de hoogte van het nieuws van de NOS. Zijn antwoord op de vraag of hij een terugkeer van Overmars onder zijn leiding uitsluit is simpel. "Ja."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!