Transfernieuws

'PSV stalt talentvolle spits (18) tijdelijk bij andere Eredivisie-club'

'PSV stalt talentvolle spits (18) tijdelijk bij andere Eredivisie-club'

8 januari - 07:28

PSV stalt Jason van Duiven tot het einde van het seizoen bij Almere City FC, meent het Eindhovens Dagblad. De spits staat al enige maanden op het punt door te breken, maar kan door de hevige concurrentie voorin nog niet op een basisplek rekenen in Eindhoven. 

Het lokale medium schrijft dat Van Duiven een vernieuwd contract tekent bij PSV en vervolgens naar Almere vertrekt om het seizoen af te maken en meer ervaring op te doen. Het is het vermoeden dat alle plannen rondom Van Duiven begin deze week nog bekend worden gemaakt. Met de aanwezigheid van Luuk de Jong en Ricardo Pepi is de concurrentie op het moment simpelweg te groot voor de tiener en Almere City biedt uitkomst.

Naast Almere City was ook RKC in de race om Van Duiven te horen, maar de tiener kiest voor trainer Alex Pastoor, die fraaie dingen laat zien bij de promovendus. In de zomer wilden FC Utrecht en NEC al toeslaan voor een huurovereenkomst. PSV heeft er goede hoop in dat Van Duiven in de toekomst een grotere rol krijgt in Eindhoven. De spits besloot zelf al om niet in te gaan op 'lucratieve aanbiedingen uit het buitenland'.