Transfernieuws

Simons verklaart overstap: 'Wijnaldum vertelde me hoe Van Nistelrooy voetbal ziet'

Simons verklaart overstap: 'Wijnaldum vertelde me hoe Van Nistelrooy voetbal ziet'

29 juni - 08:21
0

Xavi Simons tekende dinsdag een langdurig contract bij PSV, nadat hij transfervrij vertrok bij Paris Saint-Germain. De negentienjarige middenvelder ging voor advies langs bij zijn voormalig ploeggenoot Georginio Wijnaldum.

Mede door de moordende concurrentie besloot Simons het avontuur in Nederland aan te gaan. Ondanks het feit dat hij over de Nederlandse nationaliteit beschikt, speelde de talentvolle spelverdeler nooit in eigen land. "Er zijn veel jonge spelers hier", zegt Simons tegen ESPN. "Ik heb ook met een aantal gesproken, ook hoe ze over de club praten vind ik echt mooi. Ook daarom heb ik voor de club gekozen."

Vervolgens wordt de international van Oranje O19 gevraagd of hij ook nog met bepaalde spelers gesproken heeft. "Ik heb met Gini (Wijnaldum, red.) gesproken. Hij zei dat het echt een grote club is om jezelf te ontwikkelen en er een mooi scenario ligt. De trainer kent hij ook. Wijnaldum heeft me verteld hoe Van Nistelrooy het voetbal ziet. Ik vond het prettig hoe hij erover praatte, daarom heb ik deze keuze gemaakt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie