Breaking news

ED: Leeds ziet Gakpo als ideale opvolger Raphinha, PSV wil megabedrag zien

ED: Leeds ziet Gakpo als ideale opvolger Raphinha, PSV wil megabedrag zien

28-06-2022 18:34 Laatste update: 18:41
2

De interesse van Leeds United in PSV'er Cody Gakpo wordt steeds concreter. The Whites zien Gakpo als de ideale opvolger van Raphinha, die hard onderweg is naar Arsenal. PSV wil alleen afscheid nemen van Gakpo als er een megabedrag op tafel komt te liggen.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat Leeds bereid is de portemonnee te trekken voor de linksbuiten. PSV zal meer dan veertig miljoen euro willen zien voor de aanvaller. Dat is tevens het transferrecord in Eindhoven, dat gevestigd werd toen Irving Lozano de overstap naar Napoli maakte in 2019. Leeds vraagt 65 miljoen euro voor Raphinha en hoofdgegadigde Arsenal gaat naar verluidt 75 miljoen euro vrijmaken voor de Braziliaan, waardoor het vertrek van de Leeds-ster een kwestie van tijd is. 

Trainer Ruud van Nistelrooij heeft een uitstekende band met Gakpo en dat kan zomaar de doorslag geven voor het verblijf van de aanvaller. Dat staat echter lang niet vast. Gakpo maakte eerder al bekend een 'Wijnaldum-route' te willen bewandelen: de Nederlander kwam vanuit PSV bij Newcastle United terecht en maakte daarna de toptransfer naar Liverpool FC. Leeds speelt in het rechterrijtje van de Premier League en kan de aanvaller speeltijd garanderen, waardoor Leeds lang geen gekke optie is voor Gakpo. 

Momenteel is Gakpo op vakantie en is er nog niets uitgesloten of bevestigd. "De clubtopscorer wil de komende periode echter eerst zijn opties in het buitenland afwegen, alvorens hij mogelijk besluit om dit seizoen in Eindhoven te blijven en bij te tekenen. PSV wil wel op een gegeven moment duidelijkheid voor een periode tijdens en rondom de Champions League-voorrondes", schrijft het ED. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!