Nieuws

'FC Barcelona en Manchester United zijn bijna akkoord over toptransfer De Jong'

'FC Barcelona en Manchester United zijn bijna akkoord over toptransfer De Jong'

26 juni - 20:39
0

FC Barcelona en Manchester United bevinden zich in de laatste fase van de onderhandelingen over Frenkie de Jong. Dat melden de kranten SPORT (Spanje) en The Telegraph (Engeland). Dat zal Erik ten Hag zeer tevreden stellen.

Beide kranten reppen over een transfersom van om en nabij tachtig miljoen euro. Barcelona laat zich niet heel gemakkelijk overtuigen van de geboden transfersommen, maar het lijkt er nu toch steeds meer op dat beide clubs elkaar weten te vinden, zo klinkt het. Volgens The Telegraph is er een ‘doorbraak’ in de onderhandelingen, de deal tussen de clubs zou volgende week moeten worden beklonken. Van een persoonlijk akkoord tussen De Jong en United is nog geen sprake. Volgens SPORT staat dat nu hoog op de agenda in Engeland.

De Jong maakt vrijwel direct na zijn grote doorbraak de overstap naar Barcelona, waar hij nu drie jaar in dienst is. Van een basisplaats was vrijwel altijd wel sprake, maar hij kon nooit zijn stempel drukken zoals hij dat bij Ajax deed en nog altijd bij Oranje doet. Een overstap naar United betekent een hereniging met Ten Hag, de trainer die hem liet opbloeien in Amsterdam. De Nederlandse manager heeft zich de laatste weken flink hard gemaakt voor de komst van zijn voormalig oogappel.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie