Nieuws

Van Drongelen over auto-ongeluk: Ik heb geluk gehad, de airbag heeft mij gered

Van Drongelen over auto-ongeluk: "Ik heb geluk gehad, de airbag heeft mij gered"

23-06-2022 23:29 Laatste update: 23:32

Rick van Drongelen raakte op 4 mei betrokken bij een dodelijk ongeluk. De 23-jarige verdediger vertelt dat hij veel geluk heeft gehad en dat de airbag hem gered heeft.

Van Drongelen was onderweg naar de training toe hij in botsing kwam met een tegenligger. De 18-jarige man die de andere auto bestuurde, overleefde het ongeluk niet. Van Drongelen kwam er met twee gebroken vingers en een paar wonden op zijn knie en heup, nog goed vanaf. "Ik heb geluk gehad. De airbag heeft mij gered", vertelt de oud-speler van Sparta en Hamburger SV in gesprek met BILD.

"Met mij gaat inmiddels alles goed en ik ben blij hier gewoon weer terug ben en op het veld sta." Zijn huidige club Union Berlin maakte kort na het incident al duidelijk dat Van Drongelen geen schuld had in het ongeluk. De verdediger werd het afgelopen seizoen verhuurd aan KV Mechelen, maar is inmiddels teruggekeerd in Duitsland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!