Nieuws

Van Veenendaal en de twee andere keepsters in selectie van Oranje Leeuwinnen

Van Veenendaal en de twee andere keepsters in selectie van Oranje Leeuwinnen

8 juli - 18:00 Laatste update: 18:00
0

Op 6 juli gaat het EK vrouwenvoetbal van start in Engeland. Bondscoach Mark Parsons van de Oranje Leeuwinnen selecteerde voor het eindtoernooi 23 speelsters. VoetbalNieuws stelt alle voetbalsters aan je voor. In dit bericht aandacht voor de doelverdedigsters van het Nederlands elftal.

Parsons koos er zoals gebruikelijk voor om drie keepsters mee te nemen naar het eindtoernooi in Groot-Brittanië. Alle doelvrouwen zijn actief in Nederland. Met Sari van Veenendaal heeft Nederland een dame in de gelederen die zich eerder tot beste van de wereld kroonde.

Daphne van Domselaar (22) is de huidige doelwachter van de landskampioen van het voorbije jaar in de Pure Energie Eredivisie, FC Twente. De teller staat tot dusver op één interland. Zij maakte haar debuut voor de Leeuwinnen op 19 februari van dit jaar tijdens de 0-3 overwinning op Finland. De talentvolle keepster lijkt genoegen te moeten nemen met een rol op het tweede plan.

Barbara Lorsheyd (31) is ondanks haar redelijke hoge leeftijd pas voor het eerst geselecteerd voor een groot eindtoernooi met Oranje. Op eenjarige uitstapjes bij SC Telstar VVNH, VV Alkmaar en FC Twente na is zij al sinds 2007/08 de vaste keeper van ADO Den Haag. Met de residentieclub eindigde ze als vierde in de Eredivisie. Net als Van Domselaar is zij enkelvoudig international: op 29 november 2021 debuteerde zij voor Nederland tegen Japan (0-0).

Sari van Veenendaal (32) verdedigt al twee jaar lang de clubkleuren van PSV, de nummer drie van het voorbije Eredivisie-seizoen. The Best FIFA Women's Goalkeeper van 2019 is onbetwist tussen de palen bij Oranje en speelde tot dusver 87 interlands. Na zowel het gewonnen EK van 2017 als de zilveren plak tijdens het WK 2019 werd de ervaren goalie verkozen tot beste doelvrouw. Ze was bij Sandra Wiegman al aanvoerster en is dat nog steeds onder Parsons.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie