Nieuws

'Vanuit dat oogpunt had hij beter nog één à twee jaar bij Ajax kunnen blijven'

'Vanuit dat oogpunt had hij beter nog één à twee jaar bij Ajax kunnen blijven'

13-06-2022 21:49
1

Youri Mulder heeft zijn twijfels bij de overstap van Ryan Gravenberch van Ajax naar Bayern München. De voormalig spits van onder meer FC Twente en Schalke 04 denkt dat de twintigjarige middenvelder beter nog een korte periode in Amsterdam had kunnen blijven.

Maandagavond werd officieel bekend dat Gravenberch volgend seizoen voor Der Rekordmeister zal gaan spelen. "Ja, ik zie wel een hele goede match", steekt Mulder van wal bij Ziggo Sport. De voormalig Oranje-international verwacht dat de talentvolle Amsterdammer het lastig gaat krijgen in München. "Hij gaat wel concurrentie krijgen. "Je hebt daar Goretzka, Kimmich, Sabitzer, Musiala... Hij kan aan de bak", vervolgt Mulder. "Hij komt wel bij een club die vaak een plan met een speler heeft."

De voormalig spits van onder meer FC Twente en Schalke 04 is bang dat de stap voor Gravenberch wellicht te groot is, waardoor hij op de bank terechtkomt in Duitsland. "Je hebt er niets aan als je op de bank komt te zitten. Vanuit dat oogpunt had hij beter nog één à twee jaar bij Ajax kunnen blijven", zegt Mulder.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!