Transfernieuws

Utrecht wacht niet op vraagstuk De Keijzer en trekt Griekse Celtic-doelman aan

Utrecht wacht niet op vraagstuk De Keijzer en trekt Griekse Celtic-doelman aan

07-06-2022 20:14 Laatste update: 09-06-2022 13:48

FC Utrecht heeft zich versterkt met Vasilis Barkas. De doelman komt niet aan speeltijd toe bij Celtic FC en wordt voor één seizoen gehuurd door de club uit de Domstad. Utrecht hoopt hiermee het keepersprobleem waar het mee kampt te hebben opgelost. 

Dat maakt FC Utrecht dinsdag bekend via de officiële kanalen. Eric Oelschlägel vertrekt en de blessure van Fabian de Keijzer biedt nog altijd weinig zekerheid. Barkas is een 27-jarige Griek die bij AEK Athene speelde voordat hij werd opgepikt door de Schotse topclub. De doelman heeft ook dertien interlands voor Griekenland achter zijn naam staan.

Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht, is blij met de komst van de ervaren sluitpost. "Vasilis is een grote en atletische keeper. Hij heeft goede reflexen, heerst in het zestienmetergebied in de lucht, staat zijn mannetje in één tegen één-duels en heeft uitstraling. Vasilis is bovendien een ervaren keeper, die onder de lat heeft gestaan bij topclubs in Griekenland en Schotland en de nodige interlands heeft gespeeld met Griekenland", stelt Zuidam. 

Bij Celtic moet Barkas eerste keus Joe Hart voor zich duiden. Dit seizoen kwam de Griek tot twee optredens voor de Schotse club. Het is niet de eerste doelman die Utrecht dit seizoen strikt: Calvin Raatsie kwam transfervrij over van Jong Ajax. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!