Nieuws

'Slot heeft een bepaald plan en speelwijze, daar is hij dagelijks mee bezig'

'Slot heeft een bepaald plan en speelwijze, daar is hij dagelijks mee bezig'

05-06-2022 16:40 Laatste update: 16:42

Bas van Noortwijk is onder de indruk van de ontwikkeling die Feyenoord het afgelopen seizoen heeft doorgemaakt. Volgens de voormalig teammanager van de Stadionclub hebben de Rotterdammers hun succes te danken aan Arne Slot.

De oefenmeester kwam afgelopen zomer over van AZ en zette de Feyenoord-selectie direct naar zijn hand. Van Noortwijk ziet dat Slot de groep op de juiste manier weet te raken. "Slot heeft een bepaald plan en speelwijze. Daar is hij dag in dag uit mee bezig geweest", zegt de voormalig teammanager in gesprek met RTV Rijnmond. Van Noortwijk heeft dit seizoen een aantal trainingen van Feyenoord gezien. "De oefeningen op de trainingen waren echt gebaseerd op de manier waarop Feyenoord ging spelen."

De voormalig doelman van Sparta Rotterdam ziet één groot verschil met vorig jaar. "De groep van vorig seizoen gaf aanleiding tot wat strubbelingen. Die wilde vooruit spelen en die wilde achteruit spelen, waardoor je op het middenveld een grote ruimte kreeg. De tegenstander wilde daar graag spelen. We kregen de spelers niet op één lijn. Dat is wel nodig. Je moet wel achter een bepaalde speelwijze gaan staan. Die was overigens wel uitstekend. Daarin bleef Dick Advocaat ook lang ongeslagen. Maar het resultaat was er niet naar. Dat seizoen was er eentje met hakken over de sloot", aldus Van Noortwijk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!