Pierie gelooft in handhaving met Excelsior: 'Zeker, we hebben nog zes finales'

08-04-2023 23:34 Laatste update: 23:39

Kik Pierie heeft er alle vertrouwen in dat Excelsior zich dit seizoen gaat handhaven. De huurling van Ajax ging in zijn eerste wedstrijd voor de Rotterdammers met 4-0 onderuit tegen PSV, maar de 22-jarige verdediger blijft positief.

Excelsior zat lang in de wedstrijd op bezoek bij PSV, maar moest in de slotfase toch het hoofd buigen. Debutant Pierie baalt van de harde nederlaag. "Je weet dat je hier niet veel de bal zal hebben. De momenten die je krijgt, moet je dan benutten", vertelt Pierie voor de camera van VoetbalNieuws. "Dat bleef jammer genoeg uit, maar je ziet dat je daardoor wel een hele lange tijd in de wedstrijd blijft. Je hoopt dat je met een aantal spaarzame momenten eruit kan komen en kan prikken."

Ondanks de harde nederlaag in Eindhoven houdt Pierie er alle vertrouwen in dat Excelsior zich dit seizoen zal handhaven. "Zeker, we hebben zes finales en die vliegen we allemaal volle bak aan", stelt de mandekker. Excelsior staat momenteel op de zestiende plaats in de Eredivisie, met evenveel punten als FC Emmen, dat op een veilige vijftiende plek staat.