Gimenez boos na mislopen invalbeurt: Mexicaan schopt uit frustratie tegen dugout

22 maart - 09:05

Santiago Gimenez was niet blij tijdens de halve finale van de CONCACAF Nations League en dat stak hij ook niet onder stoelen of banken. De spits moest warmlopen, maar viel uiteindelijk niet in. Oud-Ajacied Edson Alvarez scoorde wel voor Mexico.

Hoewel Gimenez minuten lang moest warmlopen van bondscoach Jaime Lozano kwam hij uiteindelijk helemaal niet in het veld. Toen de spits van Feyenoord terugkeerde bij de dugout gaf hij een schop voor hij ging zitten. Uiteindelijk maakte zijn misgelopen invalbeurt niet veel uit voor de score, want Mexico versloeg Panama makkelijk met 0-3.

Lozano reageerde na afloop ook op het moment. "Het was de bedoeling dat Santi op het zou veld komen, maar door deze drie gedwongen wissels konden we de zijne niet doorvoeren", aldus de bondscoach na afloop. In plaats van Gimenez koos Lozano voor Henry Martín. De 31-jarige spits van Club América kwam echter ook niet tot scoren.

Wel kwam Alvarez dus tot scoren. Vanuit een voorzet kon hij bij de tweede paal knap binnenkoppen en zo kwam Mexico kort voor rust alsnog op voorsprong. Niet veel later voor rust viel ook nog de 0-2. Julián Quiñones kreeg drie minuten na Alvarez het tweede Mexicaanse doelpunt op zijn naam. Orbelín Pineda tekende voor de laatste treffer. Door de overwinning speelt Mexico maandagnacht de finale tegen de Verenigde Staten.