Aderlating voor België: De Bruyne haakt geblesseerd af voor de Rode Duivels

14 maart - 18:44

Kevin de Bruyne zal er de komende interlandperiode niet bij zijn voor België. De middenvelder kampt dit seizoen vaker dan voorheen met blessures. Ditmaal is een liesblessure de oorzaak van zijn afwezigheid. Op het persmoment waar Domenico Tedesco zijn selectie bekend maakte, ging hij in op de blessure van zijn sterspeler. 

"Kevin zal het trainingskamp missen wegens een liesblessure. Het belangrijkste is dat hij snel terug zal zijn op het veld en dat we hem weer volledig kunnen inzetten voor het EK komende zomer", aldus de trainer. "Het zou altijd een logische keuze moeten zijn om een speler op te roepen. Hij moet beschikbaar zijn om te spelen en te trainen. Als hij niet klaar is om te spelen en trainen of het risico op blessures te hoog is, dan is het onze verantwoordelijkheid om hem in bescherming te nemen. Hij werkt nu aan een goed herstel bij Manchester City, zodat we hem hopelijk weer kunnen inzetten tijdens het EK."

De Bruyne blijft dit seizoen kwakkelen met zijn fysieke gesteldheid. In 2023 kampte de middenvelder met een hamstringblessure, waaraan hij geopereerd moest worden. Daardoor miste de Belg de eerste 29 wedstrijden van Manchester City dit seizoen. Later miste hij nog drie wedstrijden door een trainingsachterstand wegens blessure. "Ik weet niet of er een relatie is met andere blessures. Het is nu een liesblessure waar hij al een aantal wedstrijden last van heeft. Gisteren hebben we het met de dokter en Kevin besproken. Ik heb besloten dat het te riskant is. We hebben een verantwoordelijkheid niet alleen naar de speler toe, maar ook naar het team", zo liet Tedesco weten.