Nieuws

Voormalig KNVB-directeur opnieuw aan de slag bij Heracles: 'Neem kennis mee'

Voormalig KNVB-directeur opnieuw aan de slag bij Heracles: 'Neem kennis mee'

27-05-2022 18:06

Nico-Jan Hoogma is aangesteld als directeur technische zaken bij Heracles Almelo. Daarmee is de bestuurder de opvolger van de onlangs ontslagen Tim Gillissen.  

De aanstelling is via de clubsite bevestigd. 'Hoogma wordt verantwoordelijk voor het realiseren van de sportieve doelen, de sporttechnische wensen en de programmering om die doelen te faciliteren', valt te lezen in het statement. De club werkt vanaf komend seizoen met een 'tweehoofdige directie'. 'Directielid Rob Toussaint blijft zich als directeur richten op de algemene zaken. Beiden functioneren naast elkaar, zonder hiërarchische verhouding. In gezamenlijkheid leggen zij verantwoording af aan het bestuur.'

Na een eerder dienstverband tussen 2004 en 2018 in diverse functies bij de Almeloërs verkaste Hoogma naar de KNVB als directeur topvoetbal. Die periode liep uit op een fiasco. Onder leiding van Frank de Boer faalde het Nederlands elftal hopeloos op EURO 2020. "Bij de KNVB heb ik met veel plezier gewerkt aan de nationale teams en daar ben ik de KNVB dankbaar voor", reageert Hoogma op zijn terugkeer. "Nu neem ik die kennis en ervaring mee in mijn werkzaamheden binnen de directie van Heracles Almelo, een club waarmee ik me nauw verbonden voel.

Heracles degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie door het tweeluik tegen Excelsior in de halve finale van de nacompetitie afgetekend te verliezen: een 3-0 en een 1-3 nederlaag. "Ik verheug me erop om met iedereen te kunnen samenwerken aan de spoedige terugkeer van onze club naar de Eredivisie. Ik verwacht dan ook de trouwe support van en voor iedereen binnen de club!", aldus Hoogma.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!