Nieuws

Update: Kompany verlaat officieel Anderlecht, Burnley op pole position

Update: Kompany verlaat officieel Anderlecht, Burnley op pole position

25-05-2022 18:34 Laatste update: 19:52
2

Vincent Kompany lijkt hard op weg naar Engeland. De trainer van RSC Anderlecht lijkt klaar in België en is onderweg naar Burnley, weet The Guardian te melden. 

Onder meer Borussia Mönchengladbach was geïnteresseerd in de diensten van Kompany, maar de oud-speler van onder meer Manchester City lijkt aan de slag te gaan bij het dedegradeerde Burnley, waar Wout Weghorst actief is als speler. Burnley degradeerde medio mei uit de Premier League en Kompany zou graag het avontuur aangaan om volgend seizoen weer op het hoogste niveau terug te keren met de club. 

The Athletic schrijft dat Burnley volgende week een nieuwe manager hoopt te hebben. Kompany belandde in 2019 bij Anderlecht als speler/trainer, zoals Ruud Gullit eerder deed bij Chelsea FC. Uiteindelijk werd Kompany aangesteld als fulltime hoofdtrainer. Anderlecht werd het afgelopen seizoen derde in België. Kompany was tussen 2008 en 2019 actief als speler in Engeland.  

Update: Anderlecht heeft bekendgemaakt de wegen te scheiden met Kompany. Er staat de Belgische oud-speler niets in de weg om het avontuur bij Burnley aan te gaan. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!