Nieuws

PSV gaf 'sleutel van de club' niet aan Schmidt: 'Maar twee spelers uit zijn koker'

PSV gaf 'sleutel van de club' niet aan Schmidt: 'Maar twee spelers uit zijn koker'

24-05-2022 15:41

Als het aan Toon Gerbrands had gelegen had Roger Schmidt langer aan het roer gestaan bij PSV. De algemeen directeur van de Eindhovenaren kon niet voorkomen dat de Duitser naar Benfica vertrok.

Medio 2020 werd Schmidt aangesteld door Gerbrands en technisch directeur John de Jong. Eerder dit seizoen heeft PSV geprobeerd Schmidt langer in Eindhoven te houden. "Ik had Schmidt graag nog een jaar gehouden", aldus Gerbrands tegenover Voetbal International. "Met de investering die er nu was gedaan in spelers, spelconcept en dichterbij komen, dachten wij dat we in nog één jaar een stap konden zetten", aldus de algemeen directeur die binnenkort vertrekt bij de Eindhovenaren.

In de media werd vaak beweerd dat PSV Schmidt 'de sleutel van de club' gaf en hem de volledige bevoegdheid gaf inzake het transferbeleid. "Dat is niet zo. Alle spelers die hier zijn binnengekomen zijn door twee man goedgekeurd: de hoofdcoach en John de Jong. Er zijn ook transfers niet doorgegaan, maar die kennen jullie niet." De vele inkomende Bundesliga-transfers hebben volgens Gerbrands niet dankzij Schmidt plaatsgevonden. "Er zijn twee spelers hier die uit zijn koker komen: Zahavi en Götze. Die waren hier nooit geweest zonder Schmidt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!