Nieuws

Zichtbaar aangeslagen Kruys zoekt naar woorden na Utrecht-afgang: 'Veel verdriet'

Zichtbaar aangeslagen Kruys zoekt naar woorden na Utrecht-afgang: 'Veel verdriet'

22-05-2022 22:02

Een zichtbaar aangeslagen Rick Kruys stond na afloop van de onthutsende 3-0 nederlaag tegen Vitesse voor de camera van het clubkanaal van FC Utrecht. De trainer zocht naar verklaringen waarom de Domstedelingen zo ontstellend zwak voor de dag kwamen.

Na de 3-1 zege in Utrecht leek er voorafgaand aan het duel weinig aan de hand voor de ploeg van Kruys. Toch ging het helemaal mis en bereikte Vitesse na verlenging de finale van de play-offs om Europees voetbal. "Dit was een ongelofelijk iets", vertelt Kruys na afloop tegen FC Utrecht TV. "Dit geeft uiteindelijk heel veel verdriet. Op het moment dat je denkt dat je het gaat pakken, glipt het ongelofelijk uit je handen."

Voor het zwakke spel van FC Utrecht had Kruys dan ook geen verklaring. "Het leek alsof we weinig energie hadden. Weet je, ik ben verantwoordelijk als trainer. Ik vind het heel moeilijk om uit te leggen waarom we dit zo op de mat hebben gelegd. De plannen zijn er gewoon totaal niet uitgekomen. Wij kunnen heel moeilijk omgaan met kansen en dat breekt je op."

Zijn wisselbeleid sorteerde dan ook geen effect. "We werden er niet veel beter van", constateert Kruys. "Bij mij overheerst verdriet en ongeloof. We hebben gezien hoe mooi het kan zijn in stadion Galgewaard", besluit de interim-trainer. 

Met ingang van komend seizoen staat Henk Fraser bij FC Utrecht aan het roer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!