Nieuws

Rangnick na laatste martelgang bij United: 'Dat was het enige goede dit weekend'

Rangnick na laatste martelgang bij United: 'Dat was het enige goede dit weekend'

22-05-2022 21:10

Interim-manager Ralf Rangnick heeft zijn rampzalige periode bij Manchester United besloten met een 1-0 nederlaag op bezoek bij Crystal Palace. De afzwaaiende Duitser zag zijn team opnieuw defensief schutteren en is daarnaast Joël Veltman en consorten dankbaar.

Ondanks de nederlaag tegen Palace, kreeg United hulp uit onverwachte hoek. Doordat Brighton & Hove Albion met 3-1 won van West Ham United consolideerde Manchester de zesde plaats, waardoor plaatsing voor Europa League-voetbal een feit is. "Brighton heeft ons een gunst gedaan door hun wedstrijd om te draaien, want ze stonden nog met 1-0 achter bij rust", vertelt Rangnick op het persmoment na zijn laatste wedstrijd als eindverantwoordelijke.

"Dat was het enige goede ding aan dit weekend en deze speelronde", vervolgt hij met een zucht. "We hadden graag voor onszelf gezorgd. Op een bepaalde manier was de wedstrijd identiek aan die van de afgelopen weken. En dan zeker aan de wedstrijden die we uit speelden. We hebben het geprobeerd, we hebben drie goede mogelijkheden gehad om zelf te scoren."

Toch denkt Rangnick dat de nederlaag uiteindelijk terecht was. "Er ging te veel mis. We gaven zelf de assists... Via een no-look-pass gaven we de bal weg op onze eigen helft", vertelt hij over de treffer van Wilfried Zaha. "De manier waarop we verdedigden bij het schot van Zaha, is niet de manier waarop je moet verdedigen in deze competitie. Het was niet goed genoeg, waardoor we opnieuw verloren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!