Weghorst degradeert met Burnley uit de Premier League, Leeds speelt zich veilig

22-05-2022 19:39 Laatste update: 19:42
1

Wout Weghorst is met zijn Burnley gereageerd uit de Premier League. Leeds United won de laatste wedstrijd van het seizoen met 1-2 van Brentford en weet zich daardoor te handhaven.

Leeds was bij winst op Brentford zeker van nog een jaar Premier League. Na twintig minuten leek Leeds meteen goede zaken te doen, maar een treffer van Joe Gelhardt werd vanwege buitenspel afgekeurd. De eerste helft was verder redelijk tam. Na rust kwam Leeds al snel op voorsprong door een benutte strafschop van Raphinha. In de 78e minuut kwam Brenford op gelijke hoogte door een goal van Sergi Canos, maar in de allerlaatste minuut kwam Leeds alsnog op 1-2 en verzekerde zich zo van handhaving.

Burnley nam het in eigen huis op tegen Newcastle United en deed dat zonder Weghorst in de basis. Na twintig minuten spelen kreeg de thuisploeg de eerste klap te verwerken. Callum Wilson scoorde uit een penalty en deed Burnley pijn. Na een uur spelen was het diezelfde Wilson die weer het net wist te vinden en de 0-2 binnen schoot. Twinitig minuten voor tijd deed Burnley nog wat terug via Maxwel Cornet, maar verder kwam de thuisploeg niet meer.

Door het verlies degradeert Burnley naar de Championship.