Nieuws

Heitinga: 'Mo heeft nog een extra zetje nodig voor Champions League-niveau'

Heitinga: 'Mo heeft nog een extra zetje nodig voor Champions League-niveau'

18 May - 09:52
0

John Heitinga is in een interview met Het Parool ingegaan op de situatie waarin Mohamed Ihattaren zich bevindt. Volgens de Jong Ajax-trainer moet het omhoog krabbelende toptalent nog altijd stappen maken om zijn potentieel volledig te benutten.

Het verhaal van Ihattaren is bekend. Nadat een periode in Italië dramatisch had uitgepakt, ging Ajax met hem in zee. Op dat moment kampte de aanvallende middenvelder met fors overgewicht. "Als Mo op Champions Leagueniveau wil voetballen, moet hij nog stappen zetten", zegt Heitinga tegen de krant. "Hij moet zelf de handschoen oppakken."

De oefenmeester geeft aan dat de benadering voor elke speler anders is. "Intrinsieke motivatie is belangrijk, maar sommige talenten hebben een extra zetje nodig. Iets meer structuur en kader. Er komt nu een vakantieperiode aan, dan moet hij afspraken maken met zichzelf", vertelt Heitinga aan Het Parool.

Ihattaren is inmiddels bezig aan een sterke comeback als voetballer. Sinds januari traint hij mee met de beloftenploeg van de Amsterdammers. Op 1 april tegen NAC Breda debuteerde hij voor Jong Ajax. Hij speelde in totaal vier wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, scoorde daarin vier keer en bereidde twee doelpunten voor. Op 17 april debuteerde hij in de hoofdmacht van de hoofdstedelingen tijdens de bekerfinale tegen zijn oude werkgever PSV (2-1 nederlaag).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie