'Moet niet denken dat ik de beste voetballer ter wereld ben, want dat ben ik niet'

'Moet niet denken dat ik de beste voetballer ter wereld ben, want dat ben ik niet'

23 oktober - 09:57
Eredivisie 0 Reacties

Sébastien Haller is momenteel topscorer van de huidige Champions League-campagne. In drie wedstrijden wist de Ivoriaan zes keer te scoren, waarmee hij in een illuster rijtje terecht komt samen met Jari Litmanen en Sören Lerby. Hoewel hij daar trots op is, blijft de spits bescheiden.

"Die namen. Het is prachtig om daartussen te staan. Dat maakt me heel trots", vertelt Haller in gesprek met Het Parool. Haller, die vier doelpunten maakte tegen Sporting Portugal, is de eerste Ajacied sinds Litmanen die een hattrick wist te maken in de Champions League. Alleen Sören Lerby deed het beter bij Ajax dan Haller. Lerby maakte vijf doelpunten tegen Omonia Nicosia in 1979.

Het doelpuntentotaal van Haller staat inmiddels op zes in het miljardenbal, iets wat eerder alleen Erling Haaland lukte. Desondanks wil de Ajax-spits niet vergeleken worden met de Noor. "Haaland was negentien toen hij dat deed. Ik ben 27. Dat is een groot verschil en een groot voordeel. Je moet altijd de context zien."

De Ivoriaan blijft nuchter onder zijn prestaties, net zoals hij nuchter blijft na het maken van een doelpunt. "Ik ben voor en na een wedstrijd dezelfde man en dezelfde voetballer. Vier gemiste kansen of vier doelpunten brengen daar geen verandering in. Ik moet niet denken dat ik de beste voetballer ter wereld ben, want dat ben ik niet. Bij lange na niet zelfs."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie