Nieuws

Schmidt: Wie na 34 wedstrijden bovenaan staat, is de verdiende kampioen

Schmidt: "Wie na 34 wedstrijden bovenaan staat, is de verdiende kampioen"

17-05-2022 18:57

Roger Schmidt stelt dat Ajax de terechte landskampioen is. In zijn afscheidsinterview bij PSV blikt de Duitser terug op de titelstrijd van het afgelopen seizoen.

Schmidt zei na afloop van het duel met Feyenoord (2-2) dat de titelstrijd anders was afgelopen als de beslissingen van de arbitrage in Eindhovens voordeel waren uitgevallen. De Duitse oefenmeester komt terug op die uitspraak. "Wie na 34 wedstrijden bovenaan staat, is de verdiende kampioen. Dat moeten we accepteren. We moeten ook niet klagen, want we hebben ons best gedaan."

Al met al kijkt Schmidt tevreden terug op het seizoen. "Natuurlijk denk je nog wel eens aan de wedstrijden met onnodig puntenverlies en had het kampioenschap het seizoen helemaal afgemaakt, maar we hebben er alles aan gedaan. Ajax had een sterk team, eindigt twee punten boven ons en toch hebben wij het goed gedaan. 81 punten is veel en als ik naar het hele seizoen kijk, is dat heel goed van de spelers. We kunnen tevreden zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!