Nieuws

Utrecht neemt talent over van PSV: 'Moderne verdediger met specifieke kwaliteiten'

Utrecht neemt talent over van PSV: 'Moderne verdediger met specifieke kwaliteiten'

17-05-2022 17:17

FC Utrecht heeft toegeslagen bij PSV. Jeugdspeler Joël Gill'ard maakt de overstap naar de Domstad en zal aansluiten in het Onder 18-elftal.

Gill'ard begon met voetballen bij Excelsior Maassluis en maakte al snel de overstap naar Feyenoord. Na een jaar vertrok de verdediger alweer uit Rotterdam en verkaste naar PSV. Bij de Eindhovenaren maakte Gill'ard een goede indruk en dat werd beloond met een debuut bij Oranje onder 15.

Robin Pronk, hoofd jeugdopleiding bij Utrecht, is blij met de komst van Gill'ard. "Joëll is iemand die we, als speler van de tegenstander, al jaren in de top van de jeugdcompetities tegenkomen. Hij is een linksbenige centrale verdediger, al kan hij ook als linksback uit de voeten. Joëll is een moderne verdediger met specifieke kwaliteiten. We zijn blij dat we hem in het nieuwe seizoen aan onze O18-selectie kunnen toevoegen", aldus Pronk op de clubsite.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!