Van Bronckhorst wint met Rangers en plaatst zich voor finale van de Europa League

05-05-2022 23:16

Rangers FC heeft thuis tegen RB Leipzig een 1-0 achterstand goed weten te maken, waardoor het zich ten koste van de Duitsers plaatst voor de Europa League-finale. De mannen van Giovanni van Bronckhorst wonnen met 3-1 op Ibrox, waardoor een fantastisch seizoensslot lonkt voor de Nederlander.

Vorige week verloor Van Bronckhorst nog met 1-0 in Duitsland, maar het feit dat Rangers op Ibrox vrijwel altijd scoort deed de Schotten hopen. Donderdagavond bleek weer dat de ploeg van Van Bronckhorst thuis ijzersterk is. Al voor rust lag Rangers op koerst voor de finale. James Tavernier had er in de negentiende minuut 1-0 van gemaakt en kort daarna maakte Glen Kamara ook de 2-0.

In de tweede helft werd het nog even spannend. RB Leipzig-fenomeen Christopher Nkunku maakte er in de zeventigste minuut 2-1 van, waardoor een verlenging lonkte. In de tachtigste minuut was het John Lundstram die daar verandering in bracht. De centrale verdediger van de Schotten scoorde de 3-1 en daar bleef het bij.

De Schotten plaatsten zich zo voor de Europa League-finale. In de eindstrijd treft Rangers Eintracht Frankfurt, dat na een 1-2 overwinning bij West Ham United ook in eigen huis met 1-0 won van de Engelsen.